Ung Samtidskunst

I 2024-2025 kan du opleve det nye projekt ‘UNG SAMTIDSKUNST’ i Deep Forest Art Land.

Gennem et Open Call har vi udvalgt 4 nyuddannede kunstnere med afgang fra kunstakademierne i 2020-2023. Over en 2-årig periode skaber de på hver deres måde nye værker i skoven, og I kan følge med i processen!

Kunstnerne er; Siska Katrine Jørgensen, Gustav Gaston, Laura Hjort Jensen og Filip Vest.

Med forskellige nedslag de næste 2 år, bliver der bygget 4 stedsspecifikke værker et sted på den 3,5 km. lange rute i skoven. Værkerne griber direkte ind i den omkringliggende natur og bliver base for interaktion mellem dig som besøgende og kunstneren, som arbejder i skoven.

Følg med her på hjemmesiden, eller på vores Instagram og Facebook, når vi løbende fortæller om udviklingen, arrangementer og om hvornår du kan møde kunstnerne i skoven.

Projektet er støttet af Det Obelske Familiefond og Louis-Hansen Fonden.

Fotokreditering: Micaela Blomqvist (billede 3, Filip Vest), William Kudahl (billede 4, Laura Hjort Jensen)

Laura Hjort (f. 1992) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (2023) og Bergen Academy of Art and Design (2019-2020). Hun har bl.a. udstillet på KH7 (DK), Haus Contemporary (DK), Kunsthal Aarhus (DK) og Bergen Kunsthall (NO).

Én af de ting, der kendetegner Lauras arbejde, er de forbindelser, hun skaber mellem sine små værker, beskuere, udstillingsrum og værker fra andre kunstnere - ud fra den økokritiske tanke, at vi alle indgår på lige fod i et stort netværk med alt omkring os.

Hun er særligt optaget af at undersøge magten og potentialet i det sølle og afvæbnede objekt. Med sine små værker inddrager hun omgivelserne i totalinstallationer, hvor det er svært præcist at finde en begyndelse og en slutning.

Værkerne kobles ofte på andre kunstværker, for at undersøge, hvad der sker, når forskellige magtpositioner og fortællinger helt fysisk forenes på en diffus, insisterende og til tider krampagtig måde.

Laura Hjorts værk er støttet af Det Obelske Familiefond. Kreditering: William Kudahl, Mikkel Kaldal, Laura Hjort, Andreas Aicka Thomsen, Nayara Leite

Gustav Gaston er fascineret af teknologien og dens påvirkning på det moderne menneske. Han arbejder med skulptur og installation, og skaber gennem lys, lyd og objekter en slags scene, som beskueren kan træde ind i, for at genkalde sig en bestemt følelse eller situation fra virkeligheden. Til det bruger han især genkendelighed og repetition som visuelle greb.

Gaston skiller bl.a. masseproduceret udstyr ad. De forskellige dele sorteres ud fra materiale og ligheder, og sættes sammen til nye objekter, der er svære at kategorisere; er det teknisk udstyr eller et kunstværk - en slags readymade af det udstyr, som de er skabt ud af?

I deres tvetydige fremtoning begynder de at diskutere deres tidligere funktion og deres nye rolle som kunstværk.

Gustav Gastons værk er støttet af Louis-Hansen Fonden.

Gennem performance, installation, film og tekst - og med øvelsesmetoder taget fra teatrets verden undersøger Filip Vest queer kærlighed, ensomhed, identitet og begær i vores samtid.

Deres værker indeholder ofte et forunderligt netværk af ting som påvirker hinanden:
rollespil, klimaforandringer, smuldrende forhold, dommedagskaraoke, genopførte filmkys, en forelsket fugl hvis udkårne er en statue, og en frø der får et sammenbrud under en striptease bestilt af en kunstinstitution.

På tværs af tid og arter kommunikerer og miskommunikerer Vest’s forskellige karakterer i et forsøg på at nærme sig hinanden.

Over de næste 2 år opbygger Vest en ruin-kulisse i skoven som kommer til at fungere som en musicalscene. Værket er støttet af Det Obelske Familiefond.

Foto: Micaela Blomqvist, Palle Bo, Torben Eskerod, Filip Vest, Anders Aarvik, Lisbeth Holten