Lagkagebord i gips
Lagkagebord i gips var en workshop afholdt af den danske billedkunstner Benedikte Bjerre.
Hun tilrettelagde en workshop som i meget høj grad handlede om, at der kunne opstå en fælles energi med de deltagere, hun samarbejdede med. Det skulle være sjovt, og der skulle skabes nogle fælles erfaringer i løbet af meget kort tid. Deltagerne skulle have mulighed for at give den los – uden hensyntagen til ”den gode smag”, hvad der er rigtigt og forkert, eller hvad der ser ”pænt” ud. Det skulle trække tråde til deres egen hverdag og erfaringer, så de kunne lære at slå sig løs i det kreative.
Ambitionen for opgaven var dog også, at den skulle have et skulpturelt potentiale. Opgaven tog udgangspunkt i at lave lagkager i gips. Lagkagen er et af de mest kendte fejringssymboler, og gipsen kan minde om flødeskum – hertil kom lysene i ”kagen”, som der også er mange ritualer knyttet til. Alt sammen noget som deltagerne kunne relatere til.
Workshoppen afsluttedes med en ceremoni hvor ”lagkagerne” blev præsenteret og lysene tændt, og deltagerne fik mulighed for at ønske. Det blev også en anledning til at reflektere over værdier og ritualer.